Instrukcja BHP piekarnia ciastkarnia

Oceń ten artykuł
(9 głosów)

Opis: gotowy wzór / szablon dokumentu - Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni. Wzór planszy informacyjnej dotyczącej bezpieczeństwa i higieny pracy, który opisuje najważniejsze aspekty pracy w piekarni oraz ciastkarni. Dokument Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni wskazuje, że tylko osoba nie posiadająca przeciwwskazań zdrowotnych, przeszkolona w zakresie zasad bhp i ppoż., ubrana w odzież ochronną, zapoznana z instrukcją może przystąpić do pracy w pomieszczeniach wypieku żywności. W formularzu Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni zdefiniowane są wymagania sanitarno - higieniczne, dotyczące obszaru piekarniczego oraz stanowisk pracy ciastkarni wskazujące na np. stan ścian, podług, wyposażenia, oświetlenia pieców i właściwej obsługi sprzętu cukierniczego. Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni wskazuje zasady bezpiecznego użytkowanie pieca piekarniczego powinno odbywać się ściśle wg instrukcji obsługi. We wzorze Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni nadmienione są zagrożenia wpływające ujemnie na stan zdrowia pracownika oraz czynności, które pracownik powinien wykonać po zakończeniu pracy. Dokument Instrukcja BHP dla piekarni i ciastkarni zawiera także informację o konieczności posiadania przez zakład apteczki pierwszej pomocy oraz pouczenie, iż w razie wątpliwości co do bezpiecznego wykonania pracy pracownik ma prawo przerwać pracę i zwrócić się do przełożonego o wyjaśnienie sytuacji

Dodatkowe informacje

  • ilość stron: 1
  • typ pliku: Dokument Word / doc

Dodaj komentarz do dokumentu

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.