Instrukcja BHP szafa chłodnicza

Oceń ten artykuł
(16 głosów)

Instrukcja BHP obsługi szaf chłodniczych stanowi dokument informujący o niezbędnych zasadach bezpieczeństwa, które musza być spełnione podczas pracy z urządzeniem. Sprzęt ten dzięki grawitacyjnemu lub wymuszonemu obiegowi powietrza jest niezbędny w sklepach, cukierniach, laboratoriach, wszelkich punktach gastronomicznych a nawet kwiaciarniach. Tego typu urządzenia służą do przechowywania i ekspozycji mięs, wędlin, nabiału oraz innych produktów żywnościowych dla których niezbędne jest odpowiednie chłodzenie. Sprawdzają się także w pomieszczeniach laboratoryjnych oraz florystyce.
Szafy chłodnicze wyróżniają się szerokimi możliwościami zastosowania w różnego rodzaju punktach handlowych, czy usługowych. Świetnie sprawdzają się również na salach weselnych, w barach, czy hotelach. Wzór Instrukcji BHP dla szaf chłodniczych wskazuje na właściwe zasady eksploatacji urządzenia, które umożliwia magazynowania dużej ilości produktów, przy równoczesnym oszczędzaniu energii i miejsca, z zachowaniem troski o bezpieczeństwo osób je obsługujących. Dzięki właściwemu dbaniu o ten sprzęt, regularnym myciu i przeglądom, szafy mogą być eksploatowane przez długie lata.
Druk Instrukcji obsługi szafy chłodniczej informuje jakie warunki muszą zostać spełnione przed dopuszczeniem pracownika do pracy, zanim przystąpi do wykonywania obowiązków związanych z obsługą urządzenia, w trakcie pracy oraz po jej zakończeniu. Właściwe użytkowanie i dbałość, pozwala zachować wszelkie potrzebne produkty w świeżości, z dala od niepożądanych zapachów i niekorzystnej, wysokiej temperatury oraz unikać awarii gwarantując niezawodność urządzenia. Darmowy druk Instrukcji BHP szafy chłodniczej z możliwością pobrania z portalu, edycji oraz wydruku.

Dodatkowe informacje

  • ilość stron: 2
  • typ pliku: Dokument Word / doc

Dodaj komentarz do dokumentu

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.