Instrukcja BHP Konserwator Pracownik gospodarczy

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Instrukcja BHP na stanowisku konserwator i pracownik gospodarczy, stanowi druk dokumentu informującego o bezpiecznych zasadach pracy na stanowisku konserwatora. Pracownik, który zajmuje się kwestiami gospodarczymi na terenie obiektu powinien zgodnie z instrukcja bhp stosować ubranie, obuwie, odzież ochronną oraz środki ochrony indywidualnej odpowiednio do wykonywanej pracy. Do zleconych zadań powinien przystępować po zapoznał się z instrukcjami BHP dla obsługi urządzeń oraz prac wymaganym na tym stanowisku. Podczas pracy konserwator powinien wykonywać tylko zlecone przez przełożonego prace (z szybkością odpowiadającą naturalnemu rytmowi) oraz zapoznać się z fabryczną instrukcją oraz zaleceniami producenta przy korzystaniu ze sprzętów i maszyn. Zgodnie z drukiem Instrukcja BHP na stanowisku pracownika gospodarczego powinien on chronić elektronarzędzia przed nadmiernym przegrzaniem i zamoknięciem a w sytuacji stwierdzenia jakiegokolwiek uszkodzenia przerwać pracę i zgłosić to przełożonemu. Robotnik gospodarczy podczas wykonywania prac w terenie musi stosować kamizelki odblaskowe, zaś przed użyciem środków chemicznych zapoznać się z ich kartą charakterystyki oraz stosować się do zaleceń i zasad BHP określonych przez ich producenta. We wzorze instrukcji wskazane jest wypunktowana lista czynności niedozwolonych tj. używanie młotków z rozklepem (grzybkiem), pęknięciami lub wyszczerbieniami, pilników bez rączki lub z pękniętą rączką, kluczy przedłużaczy (może to prowadzić do rozkalibrowania kluczy, niszczenia główek nakrętek i śrub), przy wkręcaniu lub wykręcaniu wkrętów nie wolno ich trzymać w ręce (przypadkowo obsuwający się śrubokręt może skaleczyć dłoń trzymającego) czy używanie śrubokrętów jako przecinaków. Instrukcja BHP na stanowisku  gospodarczym do pobrania za darmo, samodzielnej edycji, zmian i swobodnej korekty oraz wydruku.

Dodatkowe informacje

  • ilość stron: 2
  • typ pliku: Dokument Word / doc

Dodaj komentarz do dokumentu

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.