Opis: gotowy wzór / szablon dokumentu. Instrukcja BHP obsługi frytownicy / frytkownicy. Wzór dokumentu z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, dotyczący czynników oddziałujących w sektorze gastronomii na bezpieczeństwo osób korzystających z frytownicy lub frytkownicy. Instrukcja BHP obsługi frytownicy powinna być umieszczona w dostępnym miejscu a pracownicy powinni być z nią zapoznani. Dokument Instrukcja BHP obsługi frytownicy zawiera uwagi ogólne dotyczące zachowywanych warunkach bezpieczeństwa dot. obsługi frytkownicy tj. sprawdzenie stanu instalacji a w szczególności uziemienia oraz przygotowanie odpowiedniej ilość i rodzaju surowców potrzebnych do wykonania pracy. Instrukcja BHP upomina, aby w żadnym wypadku nie korzystać z pustej frytownicy, tzn. bez oleju lub frytury (tłuszczy stałych). Wzór druku Instrukcji BHP użytkowania frytkownicy zawiera punkty dotyczące eksploatacji i czyszczenia frytkownicy, w tym uwagę, że frytownica nie może być nigdy zanurzona w wodzie lub trzymana pod bieżącą wodą. Prawidłowy wzór Instrukcja BHP obsługi frytownicy zawiera paragraf opisujący zasady postępowania w przypadku zapalenia się tłuszczu oraz ogólne reguły BHP przydatne do pracy z danym sprzętem